Каталог матеріалів

Урок №8 для 1 класу з курсу "Я досліджую світ" за Бібік Н. М. - На прогулянці будемо обережними! Як здоровими бути й небезпек оминути? Припускаємо - сперечаємось.

Нова українська школа - https://vsimpptx.com

«____»___________ 20___ року

 

Конспект уроку інтегрованого курсу «Я досліджую світ» з використанням підручника для 1 класу закладів загальної середньої освіти (У 2-х частинах) Підручник: «Я досліджую світ. Автори: Н. Бібік, Г. Боднарчук (2018)»

 

Урок№8. Тема: На прогулянці будемо обережними! Як здоровими бути й небезпек оминути?

Очікувані результати: учні описують побачене та зображення; дотримуються правил поведінки надворі, в незнайомих місцях; вміють обирати місця і предмети для безпечної гри; орієнтуються в складних ситуаціях, вміють ретельно оцінювати небезпеку; дотримуються поведінки на вулиці під час прогулянки.

Мета:

формування предметних компетентностей:

ознайомити учнів із правилами безпечної поведінки надворі; наскільки небезпечно самостійно прогулюватися в незнайомих місцях; вчити уникати небезпечних місць у своєму мікрорайоні/населеному пункті; навчати чинити опір тиску незнайомих людей, вчити обирати безпечні місця і предмети для ігор удома; розвивати мислення, уяву, пам’ять, самостійність, мовлення, здатність орієнтуватися в складних ситуаціях, реально оцінювати небезпеку; виховувати обачливість, вміння чинити розсудливо, культуру поведінки на вулиці під час прогулянки, спостережливість, виховувати бажання берегти своє здоров’я.

формування ключових компетентностей:

Вільне володіння державною мовою - уміння правильно, точно, виразно передавати свої думки засобами мови та мовлення; володіння культурним науковим та професійним мовленням з метою дії на розум та почуття; удосконалення своєї мовленнєвої культури як гуманітарної складової особистості.

інформаційно-комунікаційна компетентність  учні мають уміти шукати потрібні дані, організовувати, обробляти, аналізувати та оцінювати їх, а також продукувати і поширювати інформацію відповідно до своїх цілей

вміння вчитися – включатися в роботу відразу після вказівки вчителя, правильно висловлюватися, зосереджено слухати вчителя, відповідати на запитання, вчити застосовувати вивчені правила на практиці;

 навчання впродовж життя  – опанування умінь і навичок, необхідних для подальшого навчання, навчання працювати самостійно і в групі;

здоров'язбережувальна – правильно організовувати навчальну діяльність – змінювати види роботи, щоб запобігти втомлювальності учнів, формувати в учнів вміння активно рухатись під час фізкультхвилинки; дбайливе ставлення до власного здоров¢я і збереження здоров¢я інших людей.

Обладнання та наочність: підручники, мультимедійна презентація,

Хід уроку

Організаційно-мотиваційний етап

Слайд2. Створення позитивного психологічного клімату в класі.

Мотивація навчальної діяльності

Слайд3.

Слайд4. Ранкове коло.

Слайд 5. Ранкове коло. Гра «Я тобі бажаю …»

Слайд 6.Хвилинка фенологічних спостережень.

Актуалізація опорних знань

Слайд 7-9. Послухайте вірш.

Слайд 9. Розглянь малюнок.

Повідомлення теми і мети уроку

ІІІ. Вивчення нового матеріалу.

Робота з підручником.

Слайд 10. Розглянь малюнок.

Слайд 11 . Розглянь уважно малюнок. 

Слайд 12. Фізкультхвилинка.

Слайд 13-14. Запам¢ятай!

Закріплення вивченого

Слайд 15. Переглядаємо мультфільм.

Слайд 16. Розглянь уважно малюнок.

Робота в зошитах.

Слайд 17-18. Сторінка 14, Вправа 1.

Слайд 19. Сторінка 14, вправа 2.

Слайд 20. Інтерактивне онлайн завдання.

Рефлексія.

  • Рефлексія «Мій настрій». Обери емотикон, який відповідає твоєму настрою в кінці уроку
Коментарі до даного матеріалу поки відсутні