Каталог матеріалів

Урок №4 для 1 класу курсу "Я досліджую світ" за Н. Бібік - Тут я вчуся. Напрацювання правил та впровадження рутин.

Безкоштовно

Нова українська школа - https://vsimpptx.com

«____»___________ 20___ року

 

Конспект уроку інтегрованого курсу «Я досліджую світ» з використанням підручника для 1 класу закладів загальної середньої освіти (У 2-х частинах) Підручник: «Я досліджую світ. Автори: Н. Бібік, Г. Боднарчук (2018)»

 

Урок№4. Тема: Тут я вчуся. Напрацювання правил та впровадження рутин.

Очікувані результати: учні орієнтується в приміщеннях школи, свідомо ними користується, розуміє їх призначення; розуміє необхідність дотримуватися правил безпечної поведінки під час уроку, перерви (з опорою на конкретні приклади) сприймають усну інформацію, аналізують почуту інформацію та оцінюють її, навчаються працювати з підручником та медіапродукцією; навчаються працювати в парах і в групах.

Мета:

формування предметних компетентностей:

ознайомити учнів із приміщеннями школи, правилами поведінки в школі; формувати навички орієнтування у розташуванні основних приміщень; розвивати увагу, спостережливість; виховувати толерантність, дбайливе ставлення до майна.

формування ключових компетентностей:

Інноваційність - відкритість до нових ідей, ініціювання змін у близькому середовищі (клас, школа, громада тощо), формування знань, умінь, ставлень, що є основою компетентнісного підходу, забезпечують подальшу здатність успішно навчатися, провадити професійну діяльність, відчувати себе частиною спільноти і брати участь у справах громади;

інформаційно-комунікаційна компетентність  - учні мають уміти шукати потрібні дані, організовувати, обробляти, аналізувати та оцінювати їх, а також продукувати і поширювати інформацію відповідно до своїх цілей. Ця здатність забезпечує школярам і вчителям можливість успішно продовжувати освіту впродовж усього життя, жити і працювати в інформаційному суспільстві.

вміння вчитися – включатися в роботу відразу після вказівки вчителя, правильно висловлюватися, зосереджено слухати вчителя, відповідати на запитання, вчити застосовувати вивчені правила на практиці;

навчання впродовж життя  – опанування умінь і навичок, необхідних для подальшого навчання, навчання працювати самостійно і в групі;

здоров'язбережувальна – правильно організовувати навчальну діяльність – змінювати види роботи, щоб запобігти втомлювальності учнів, формувати в учнів вміння активно рухатись під час фізкультхвилинки; дбайливе ставлення до власного здоров¢я і збереження здоров¢я інших людей.

Обладнання та наочність: підручники, мультимедійна презентація,

Хід уроку

Організаційно-мотиваційний етап

Слайд2. Створення позитивного психологічного клімату в класі.

Мотивація навчальної діяльності

Слайд3.

Слайд4. Ранкове коло.

Слайд 5. Робота в парах «ЩО Я ПОБАЧИВ ДОРОГОЮ ДО ШКОЛИ?»

Слайд 6.Хвилинка фенологічних спостережень.

Актуалізація опорних знань

Слайд7. Відгадай загадку.

Повідомлення теми і мети уроку

  • Вивчення нового матеріалу

Робота з підручником

Слайд 8. Робота в з підручником.

Слайд 9-15. Назви зображені приміщення. Розкажи про них.

Слайд 16. Фізкультхвилинка.

Закріплення вивченого

Робота в зошитах.

Слайд 17-18. Сторінка 8, Вправа 1.

Слайд 19. Сторінка 8, вправа 2.

Слайд 20. Сторінка 9, вправа 3.

Слайд 21. Фізкультхвилинка.

Слайд 22 - 27. Впровадження правил і рутин.

Слайд 28. Екскурсія школою.

Слайд 29. Уважно розглянь малюнок.

Слайд 30. Розглянь малюнки.

Слайд 19. Інтерактивне онлайн завдання.

Рефлексія.

Коментарі до даного матеріалу поки відсутні